Vergroten van de efficiëntie - Van der Linden van Sprankhuizen Trucks - Broek op Langedijk

Van der Linden van Sprankhuizen Trucks investeert in de vestiging Broek op Langedijk. Eerste wapenfeit daarvan is een tweede apk-straat, maar er staat komend jaar veel meer te gebeuren. Vestigingsmanager Nick Dorhout verwacht dat zijn team snel en vakkundig service verleent en voor leveranciers ligt het verwachtingsniveau niet anders.

Tijdens ons bezoek is het een drukte van jewelste in deze dealerwerkplaats waar behalve de eigen merken Volvo en Renault Trucks ook menig vreemd merk te gast is. De negen straten en een team van 22 monteurs zijn druk bezet om het werk tijdig gedaan te krijgen. Negen ervan hebben een apk-erkenning, twaalf die voor de tachograaf. “En volgend jaar zijn er weer vier klaar om voor hun erkenning te gaan”, zegt Dorhout het belang van investeren in je mensen benadrukkend. “Ik wil dat iedereen voor zover mogelijk elkaars werk kan overnemen.”

De vestiging beschikte al over twee remmentestbanken, waarvan de jongste in 2015 de grond in ging. Deze VLT-installatie heeft zich sindsdien bewezen, net als de organisatie erachter. “Wat ik belangrijk vind is dat er snel actie volgt op een eventuele storingsmelding. We kunnen geen dagen wachten, onze klanten moeten door. Dat besef moet er zijn bij een leverancier en de mensen bij VLT snappen dat als geen ander. We keuren acht tot twaalf voertuigen per dag.”

 

Geen nieuwbouw
De oudste bank (geen VLT-product overigens) bereikte intussen een leeftijd waarop betrouwbaarheid niet meer vanzelfsprekend was en de kosten gingen oplopen. “De vervanging ervan was niet direct logisch”, legt Dorhuis uit. “We hebben nog getwijfeld over nieuwbouw, maar dan moeten we acht jaar wachten op een energieaansluiting om onze trucks te kunnen laden. Geen optie dus. Bovendien kunnen we uitbreiden naar een buurperceel dus daarmee werd het een duidelijk verhaal: investeren in de huidige locatie.”

De oude keurstraat was nog niet voorzien van spelingsdetectoren maar wel voorbereid op de komst ervan. Dat vergemakkelijkte de installatie en de nieuwe remmentestbank gleed feilloos in de oude sparing.
De nieuwe remmentestbank heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van de oude situatie. “Met deze kunnen we twee kanten op keuren. Als er aan het begin van de put gewerkt wordt dan pakken we de tablet erbij voor de uitlezing en keuren we 180 graden gedraaid. Dat scheelt ons rangeerwerk en dus kostbare tijd. Bovendien is dit weer een liftbank want het voordeel daarvan bewijst de andere VLT al sinds 2015.”

 

De nieuwe remmentestbank is voorzien van een liftinstallatie en de rollen maken het mogelijk in beide richtingen te keuren. “Dat levert ons veel tijdwinst”, aldus vestigingsmanager Nick Dorhout.

 

VLT160233LIFT-G6 remmentestbank

VLT spelingsdectoren

BPJP-VA20 portaalputkrik