Per 1 januari 2023 maakt de deeltjesteller onderdeel uit van de APK voor dieselmotoren. Het meten van de uitstoot van Euro 5 en 6 dieselvoertuigen met roetfilter moet worden gemeten met een door NMi goedgekeurde deeltjesteller. De deeltjesteller van VLT is een van de eerste met een NMi-goedkeuring.
De teller kan kleine roetdeeltjes in de uitlaatgassen detecteren en hiermee aangeven of een roetfilter in orde is of niet. Hoe lager de uitstoot van fijnstof, hoe beter het is. De meting van de uitstoot is geen vervanging van de bestaande roetmeting, deze blijft noodzakelijk voor onder andere de Euro 3 en Euro 4 dieselvoertuigen. 

 

foto uitlaat met deeltjesteller

 

Nederlands product

De deeltjesteller van VLT is speciaal in Nederland ontwikkeld en geproduceerd voor gebruik in automotive- en truckwerkplaatsen en APK-keuringsstations. De VLT-E9700 - goedkeuring NMi T8967 - is eenvoudig in het gebruik. Ruim binnen 1 minuut is de daadwerkelijke meting voltooid. De tester heeft een robuust ontwerp dat in lijn is met de bestaande emissietesters van VLT. Via een simpel menu leidt de deeltjesteller u stap voor stap door de APK-keuring heen.

 

Werkwijze VLT-E9700

De emissie deeltjesteller is zeer geavanceerd en beschikt over uiterst moderne technieken. Door ionisatie is de tester in staat om voor het oog onzichtbare deeltjes te detecteren. Om een correcte werking van het roetfilter te garanderen moet de motor op bedrijfstemperatuur zijn. De deeltjesteller meet bij stationair draaiende motor het aantal fijnstofdeeltjes. De controle of het dieselpartikelfilter goed werkt, dan wel aanwezig is, verloopt hiermee rustig en soepel in de werkplaats. Met behulp van een sterke pomp is het mogelijk om 6 liter uitlaatgas per minuut te controleren. Hierdoor is het mogelijk om een lange slang tot aan de RVS uitlaatsonde te gebruiken.

 

Waarom de deeltjesteller van VLT

Met de VLT-E9700 deeltjesteller voert u snel en efficiënt een fijnstofmeting uit. Simpel door de opnamesonde in de uitlaat van het voertuig te stoppen. Een extra lange slang zorgt ervoor dat u ook makkelijk om een voertuig heen kunt. Zeker als u de teller op een verrijdbare emissiekar zet. Een eenvoudige bediening via een led display loodst u door de meting heen. Binnen 1 minuut heeft u de uitslag van de meting. En, als u dit wilt, op papier.


Jaarlijkse keuring

De deeltjesteller is nagenoeg onderhoudsvrij. Het aantal metingen dat u doet, bepaalt de loopsnelheid waarin filters moeten worden verwisseld. Dit zijn eenvoudige handelingen die u zelf kunt doen.
De deeltjesteller dient elke twaalf maanden door gekwalificeerd en geautoriseerd personeel van VL Test Solutions te worden gekeurd. Deze hercertificering/ justering loopt bij voorkeur mee in uw huidige hercertificeringsplanning.

 

Nettoprijs*

Voor VL Test-klanten (en Autest en Sun) met jaarlijkse hercertificering van emissie- of rem- testapparatuur hanteren wij een nettoprijs van € 4.950,- excl. BTW incl. levering/ instructievideo/ certificaat. 
De listprice is € 6.995,- excl. BTW

* voorwaarden voor het tarief:
1) bij bestelling vragen wij een aanbetaling van 1/3 direct na opdracht.
2) levering in combinatie met eerstvolgende hercertificering/ justering (indien mogelijk).

 

Meer informatie

Meer informatie en de technische specificaties van de VLT-deeltjesteller, klik dan op deze link

Direct bestellen? Neem dan contact op met ons team voor een afspraak op 076-2071400