Roetmeters en nulemissiekasten

Door middel van de roetmeter kan gemeten worden of dieselmotoren aan de Euro 6 norm voldoen. De visuele controle van het uitlaatsysteem kan de APK keurmeesters prima op basis van ervaring uitvoeren. Alleen aan de buitenkant van het uitlaatsysteem is niet te zien of het roetfilter goed werkt. Het kan namelijk zijn dat de behuizing van het filter aanwezig en zichtbaar is, maar dat deze leeg is.

Alle modellen

Toerentalmeters

De toerentalmeters zijn ontwikkelt voor het gebruik in combinatie met APK roetmeet apparatuur en testen het toerental van het voertuig. De toerentalmeters meten het toerental onder andere via de magnetische klop opnemer op het motorblok of cilinder. Zowel motorfietsen als personenauto’s kunnen getest worden met deze toerentalmeter.

Alle modellen

Koplamp afstelapparatuur

Bij het uitvoeren van zowel APK1 als APK2 is het verplicht om de staat van de koplampen te controleren. Door middel van een koplampafstelapparaat wordt de staat van de koplampen gemeten door het vastleggen van de lichtverdeling van de koplampen. Degelijk, eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn sleutelwoorden hoe de werking van het koplampafstelapparaat te omschrijven is.

Alle modellen

Viergastesters

De vereiste apparatuur om APK te mogen uitvoeren is een viergastester. Hiermee worden de CO, HC, O2 en CO2 waarden gemeten. Emissiemetingen aan voertuigen met een benzine-, lpg- en aardgasverbrandingsmotor kunnen uitgevoerd worden door deze viergastesters. 

Alle modellen