Publicatiedatum: 9 juni 2021

ZE ZIJN ER KLAAR VOOR BIJ VLT

Na de eerste deeltjestellers te hebben geleverd is het nu tijd om grotere aantallen van de VLT-E9700 op locatie te brengen. Over een krap jaar is het meten van roetdeeltjes 1 juli 2022 een eis bij de APK-keuring van dieselvoertuigen. Reden voor VLT om nu groot in te zetten om elk bedrijf tijdig te voorzien

Wil-Jan de Hart, een van de engineers van het VL Test Solutions APK-team, rijdt met de nieuwe apk-meetinstrumenten door het land. “Het is mooi spul, ik word hier blij van”, zegt De Hart. “Als het kan, plannen we de levering op een dag dat we toch al bij de klant zijn. We pakken bij het jaarlijkse onderhoud en hercertificering van onze emissie- of remtestapparatuur de installatie van de deeltjesteller gelijk mee. Wel zo handig. Alles op 1 dag; hercertificering en onderhoud aan alle APK-apparatuur. Nu, maar ook voor de komende jaren, scheelt weer extra kosten voor de klant!”

De servicedienst van VLT heeft een landelijke dekking. Engineers als De Hart zijn OG (keurings) bevoegd en VCA gecertificeerd en hebben kennis van wat er in een werkplaats of keuringsstation speelt en nodig is. Zij weten als geen ander dat, wil emissiemeetapparatuur zijn kwaliteit houden, deze jaarlijks op de planning staat voor hercertificering, preventief onderhoud en kalibratie.
“Ze kunnen mij alles vragen als het over emissie en APK gaat”, zegt De Hart terwijl hij binnenstapt bij een autobedrijf. “Trouwens, aan mijn collega’s ook hoor,” glimlacht hij.

Meer over deeltjestellers? Ga naar /nl/emissie/deeltjesteller